top of page
  • Writer's picturexinomavri

Mood 24.04

Updated: Apr 28, 2020

ΖΩΗ

Σε τι θεό πίστευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Τι έτρωγαν οι κάτοικοι της Σύρου 5000 χρόνια πριν. Πως αποχαιρετούσαν τους νεκρούς τους στη Μήλο; Πως ύφαιναν, πως κατασκέυαζαν καράβια, τι θέση είχαν οι καλλιτέχνες; Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν. Η Εξαιρετική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που αγγίζει όλα τα επίπεδα της Κυκλαδικής κοινωνίας τώρα διαθέσιμη on line.


ΡΟΪΔΗΣ Ψυχολογία Συριανού Συζύγου, του Εμμανουήλ Ροΐδη με τη φωνή του Μανώλη Μαυροματάκη, από τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τo ανατρεπτικά ειρωνικό ύφος του Ροΐδη σε μία εξαιρετική ερμηνεία από τον ταλαντούχο ηθοποιό. Μια μικρογραφία της κοινωνίας της Σύρου του 1890 κι ένας ορκισμένος εργένης που ερωτεύεται, παντρεύεται και κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους μπορεί.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ Mε την ελπίδα “να ανταμώσουμε σύντομα στα Θέατρά μας”, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει έναν κύκλο διαδικτυακών προβολών με τη θρυλική παράσταση «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου επί δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2006 και το 2007. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη το Σάββατο 25 Απριλίου, από τις 19:00, και για 24 ώρες. ΤΑΙΝΙΕΣ Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος  συνεχίζει τις διαδικτυακές της προβολές, με μια αντιπροσωπευτική επιλογή από τον μεταπολεμικό ελληνικό κινηματογράφο. Θα προβληθούν έξι ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ, ανάμεσα τους ο Δράκος και το Ποτάμι του Νίκου Κούνδουρου, καθώς και το Νησί της Σιωπής, της Λίλας Κουρκουλάκου, του 1958, για το νησί της Σπιναλόγγας, όσο ακόμη λειτουργούσε ως άσυλο λεπρών.

0 comments

Recent Posts

See All

Mood of the Week 18.05

100 ΧΡΟΝΙΑ Το Μάιο του 1920, ακριβώς πριν από έναν αιώνα, η Θράκη ενσωματώνεται στον Ελλάδα. Μέσα στις ιδιαιτερότητες των ημερών, αυτή η σημαντική επέτειος ξεχάστηκε. Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και

bottom of page