top of page
  • Writer's picturexinomavri

Κοτόσουπα μεθεόρτια

Updated: Jan 7, 2021

Μετά την πολυπλοκότητα, που σχεδόν πάντα εμπεριέχουν τα γιορτινά τραπεζώματα, ακόμη και όταν είναι αυστηρά οικιακά όπως φέτος, πεθυμώ μια απλή κοτόσουπα.

Ειδικά για τη μεθεόρτια εκδοχή της, υιοθετώ μία λογική που πρωτοσυνάντησα στη Γαλλία και μου άρεσε πολύ, η οποία επιτρέπει σε όσους θέλουν να μην φάνε καθόλου υδατάνθρακες.

Βράζω χωριστά λίγες πατατούλες και τοποθετώ στο τραπέζι, τη σουπιέρα με το κοτόπουλο και χωριστά μία γαβάθα με πατάτες. Όποιος θέλει βάζει πρώτα λίγες πατάτες στο πιάτο του και από πάνω προσθέτει το κοτόπουλο και το ζεστό ζωμό.


Βράζουμε το κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε μερίδες, με άφθονο νερό που το σκεπάζει, προσθέτοντας καρότα, σέλερυ, κοτσάνια μαϊντανού και ένα ξερό κρεμμύδι ολόκληρο. Λίγο πριν ετοιμαστεί αλατίζουμε καλά. Το αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει και πέφτει το κρέας από το κόκαλο.



Σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε πατάτες υπολογίζοντας 1 μεγάλη πατάτα για κάθε άτομο. Αφού βράσουν, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις τοποθετούμε σε μία γαβάθα και τις σερβίρουμε στο τραπέζι.

Αφαιρούμε από τη σούπα το κρεμμύδι και τα κοτσάνια του μαϊντανού, και την τοποθετούμε σε μια σουπιέρα. Τη περιχύνουμε με άφθονο φρεσκοστιμένο λεμόνι και αν θέλουμε λίγο πιπέρι.

Και αφήνουμε να σερβιριστεί ο καθένας όπως επιθυμεί.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page