top of page
  • Writer's picturexinomavri

Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς

Κυριακάτικη μακαρονάδα


Ήθελα σήμερα μια μακαρονάδα που να γίνεται εύκολα, αλλά να έχει και κάτι από τις γιορτινές μέρες, που μόλις αφήσαμε πίσω μας.

Μια κυριακάτικη μακαρονάδα.


Λιγκουίνι λοιπόν με μελάνι σουπιάς. Κατάμαυρο, αριστοκρατικό, να το ακουμπάς στο τραπέζι και πρώτα να χορταίνουν τα μάτια και η γιορτή να συνεχίζεται μέσα μας.

Και για σάλτσα, όχι κάτι μαγειρεμένο. Ένα αρωματικό γιαούρτι αναμεμειγμένο μ’ ένα πέστο μαϊντανού.

Είναι μία συνταγή που παίζει κυρίως με ωμές πρώτες ύλες, και το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποιότητά τους. Εξαιρετικό ζυμαρικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καλό γιαούρτι, θαλασσινό αλάτι, ντόπια αμύγδαλα. Η δοσολογία είναι ενδεικτική, δοκιμάστε, παίξτε με το σκόρδο που θέλετε, βάλτε το γιαούρτι που αγαπάτε.




Υλικά

1 πακέτο Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς


Για το αρωματικό γιαούρτι

½ κιλό γιαούρτι

4-5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα ρίγανη

θαλασσινό αλάτι


Για το πέστο μαϊντανού

2 ματσάκια μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδου

1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα

χυμό από μισό λεμόνι

½ τουλάχιστον φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Υλοποίηση

Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο μαϊντανού. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια του μαϊντανού, τον πλένουμε και τον στεγνώνουμε καλά ή στη συσκευή που στεγνώνουμε τις σαλάτες ή απλώνοντας τον σε μία στεγνή πετσέτα. Πολτοποιούμε τη σκελίδα στην πρέσα σκόρδου. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Συνήθως χρειάζεται να ανοίξουμε μία-δύο φορές το μούλτι, να ανακατέψουμε τα υλικά μας για να μπορέσει όλος ο μαϊντανός να αλεστεί. (όταν βράζω τα ζυμαρικά και κάνω ταυτόχρονα το πέστο, ρίχνω λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέσα στο μούλτι για να διευκολύνω το άλεσμα του μαϊντανού).

Για το αρωματικό γιαούρτι, απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπωλ. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το πέστο μέσα στο γιαούρτι και αναμειγνύουμε καλά.

Βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με την ετικέτα τους και τα στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νεράκι τους.

Τοποθετούμε τα λιγκουίνι σε μία φαρδιά γαβάθα και τα περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού και πέστο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταδιακά λίγες κουταλιές από το ζουμάκι των ζυμαρικών.

Διακοσμούμε με λίγα φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page