top of page
  • Writer's picturexinomavri

Η αλμυρή τούρτα της καραντίνας

Updated: Feb 17, 2022

Μια εύκολη συνταγή, που μπορεί να γίνει με προϊόντα που έχουμε στοκαρισμένα στο σπίτι. Χρειαζόμαστε μόνο πλιγούρι και γιαούρτι. Αν υπάρχουν λίγα λαχανικά ή φρούτα έχει καλώς, αλλά και χωρίς αυτά γίνεται. Αποκτά εύκολα εντυπωσιακή εμφάνιση και αυτό της χαρίζει ένα ακόμη συν στις παρούσες συνθήκες.




Για 4 άτομα (ως πρώτο πιάτο) Υλικά 1 κούπα πλιγούρι 1 & ½ κούπα βραστό νερό 1 & ½ κούπα γιαούρτι, στραγγιστό 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά 1 φλιτζάνι με ψιλοκομμένα λαχανικά ή φρούτα, ότι σας βρίσκετε! Υπό ιδανικές συνθήκες θα θέλαμε: 1 φλιτζάνι φράουλες ή 6-7 ντοματίνια, κομμένα στα δύο 1 τρυφερό αγγουράκι, κομμένο σε κυβάκια 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το πλιγούρι να «πιει» όλο το νερό. Μόλις γίνει, το τοποθετούμε σε μία γαβάθα, το αφρατεύουμε μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη «σαντιγί». Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθεί πλήρως το ελαιόλαδο. Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο περίπου 20 εκατοστών. Στρώνουμε στη βάση μ’ ένα κουτάλι το πλιγούρι, προσέχοντας ώστε να παραμείνει αφράτο. Στη συνέχεια στρώνουμε το γιαούρτι. Ανάλογα με τι λαχανικά ή φρούτα διαθέτουμε διακοσμούμε τη τούρτα μας. Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και τοποθετούμε την τούρτα στο τραπέζι.


Αν φοβόμαστε το στήσιμο της τούρτας ή δεν έχουμε τσέρκι, μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα σε μικρά μπολάκια, ιδανικά να είναι διάφανα. Βάζουμε στον πάτο το πλιγούρι, προσθέσουμε από πάνω το γιαούρτι και στο τέλος τα λαχανικά. Και έτσι σερβίρουμε “μικρές τουρτίτσες” πλιγουριού.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page